Gusto verkoopt heerlijke koffie en thee

André Dooijewaard wordt het gezicht van Gusto aan de Langendijk.

Dre-Shop

Gusto verkoopt heerlijke koffie en thee

GORINCHEM – In een ruim pand aan de Langendijk 18 wordt op vrijdag 5 april een speciaalzaak in koffie en thee geopend die de naam Gusto heeft gekregen. Het woord heeft in het Italiaans een tweeledige betekenis. ,,Het staat voor smaak, maar ook voor presentje of cadeautje en de naam sluit daarom goed aan bij ons assortiment dat uit verschillende luxe soorten koffie en thee, chocolade en cadeauartikelen bestaat”, aldus eigenaar André Dooijewaard.
Door Ria Scholten
,,Mijn partner en ik zagen dit pand twee jaar geleden leegstaan en hebben na lang nadenken besloten om de sprong te wagen en op deze locatie een eigen zaak te beginnen. De passie voor een goede kop koffie ligt ten grondslag aan de beslissing om in deze branche aan de slag te gaan”, vertelt André.  ,,We hebben een goede taakverdeling gemaakt. Mijn partner verzorgt de inkoop en assisteert op donderdagavond en zaterdag bij de advisering en verkoop. Zelf ben ik de hele week in de winkel te vinden. Het fraaie winkelpand is in de afgelopen periode voorzien van een strakke en moderne inrichting. André: ,,We gaan de koffie op twee manieren presenteren. Vijf silo’s langs de wand bieden plaats aan een selectie uit het assortiment. Daarnaast verkopen we pakjes met voorverpakte koffiebonen. De klant vindt in onze zaak een breed scala aan koffie uit verschillende landen waaronder Costa Rica, Brazilië, Colombia en Ethiopië. Het aroma van de koffie ontstaat uit de aromatische oliën die bij het branden vrijkomen. Het aroma bepaalt ook de smaak die op vele manieren kan worden gekarakteriseerd: chocoladeachtig, houtachtig, nootachtig, tabakachtig, rokerig, bloemachtig en fruitig, maar ook kruidig, grondachtig of pittig.” ,,We verkopen zowel koffie voor het klassieke koffiezetapparaat als voor espressomachines. Bij de laatstgenoemde optie dient er rekening mee worden gehouden of het een volautomatisch of pistonapparaat betreft. Graag willen we de klanten in de winkel laten ervaren welke koffie- of theesoort het best bij hun smaak aansluit.
Gusto verkoopt twintig verschillende soorten losse thee die in een speciale display gepresenteerd worden. We bieden de klant op deze manier de gelegenheid om te bepalen welke melange hem of haar het meest aanspreekt. Op het beeldscherm boven de display wordt nadere uitleg gegeven.  Verder verkopen we verpakte thee van het kwaliteitsmerk Revolution.” Een ruime sortering chocolade maakt het plaatje compleet. ,,We verkopen plakken, maar ook leuke cadeauverpakkingen”, vertelt André. ,,Graag wil ik er de aandacht op vestigen dat we ook chocolade verkopen voor mensen met een lactose-intolerantie. Wie op zoek is naar een origineel cadeautje is bij ons aan het goede adres. Koffie of thee van goede kwaliteit kan worden gecombineerd met een mooi glas, chocolade en desgewenst een flesje likorette.  Gusto wordt vrijdagmorgen om 11.00 uur officieel geopend. Belangstellenden zijn echter op 3 en 4 april al welkom om tijdens de ‘sneak preview’ een kijkje te komen nemen. Zie ook www.facebook.com/gustogorinchem.
(Uit de Stad Gorinchem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *