JURA Z6: Beste espressomachine in de categorie ‘volautomaten’

JURA Z6: Beste espressomachine in de categorie ‘volautomaten’

In een onlangs door de Consumentenbond uitgevoerde test van espressomachines is – in de categorie ‘volautomaten’ – de JURA Z6 de beste gebleken. Met een testoordeel van 7.8 kreeg deze nieuwe koffiemachine van JURA het predicaat: ‘Beste uit de test’. Vergeleken met 52 andere koffievolautomaten heeft de JURA Z6 de beste kwaliteit, aldus de Consumentenbond.

Perfecte kwaliteit
In de JURA Z6 is het bereidingsproces voor koffiespecialiteiten geoptimaliseerd. Met als resultaat, koffiespecialiteiten van een perfecte kwaliteit. Dat moet ook het panel van 30 getrainde proefexperts van de Consumentenbond hebben ervaren. In de test van espressomachines – in de categorie ‘volautomaten’ – kreeg de JURA Z6 van hen het predicaat: ‘Beste uit de test’.

Koffiebereidingstechnologie 2.0
De JURA Z6 laat een indrukwekkend staaltje van Zwitserse innovatiekracht zien. De nieuw ontwikkelde 6-traps molen maalt de verse koffiebonen niet alleen snel maar ook behoedzaam tot de ideale fijnmaling. Het intelligente voorwelsysteem (I.P.B.A.S.©) zorgt voor de bevochtiging van de versgemalen koffiebonen wat resulteert in het vrijkomen van het aroma. Daarna zorgt het unieke, innovatieve pulserend extractieproces (P.E.P.©) ervoor dat het water met regelmatige pulsen en korte intervallen door de vers gemalen koffie wordt geperst. Dit resulteert in een optimale extractietijd waardoor alle koffiearoma’s volledig tot hun recht komen. En dat hebben de panelleden weten te waarderen. Met het predicaat ‘Beste uit de test’ wordt aangegeven dat de JURA Z6 de beste kwaliteit heeft!

Nog meer noviteiten
Maar de JURA Z6 kent nog meer innoviteiten. Zo kan bijvoorbeeld de melk- en melkschuimtemperatuur naar eigen wens worden geregeld. Bovendien kan de melk óf alleen worden verwarmd óf worden verwarmd en opgeschuimd tot microschuimkwaliteit. De kwaliteit ervan is uitstekend. Tot die conclusie kwamen ook de panelleden: zij beoordeelden de kwaliteit van de opgeschuimde melk met een 8.3!
Een andere noviteit van de JURA Z6 is het intelligente watersysteem (I.W.S.®). Dankzij moderne RFID-technologie zorgt dit systeem ervoor dat de waterfilter automatisch wordt gedetecteerd en daardoor optimaal kan worden gebruikt.

Bediening en onderhoud: het kan niet eenvoudiger
De bediening en het onderhoud van de JURA Z6 zijn heel eenvoudig. De koffiemachine kan aan de voorzijde worden bediend met de Rotary Selection en de TFT-display. Draaien en één druk op de knop. Daarmee zet men – logisch en intuïtief – de stap naar de gewenste koffiespecialiteit.
Gemakkelijk is ook dat het verwijderen van het waterreservoir en het bijvullen van de koffiebonen aan de voorzijde van de machine kan plaatsvinden. Het bespaart tegelijk ruimte.
Het onderhoud van de JURA Z6 is net zo eenvoudig als de bereiding van de koffiespecialiteiten: één druk op de knop is voldoende. De geïntegreerde reinigingsprogramma’s garanderen TÜV-gecertificeerde hygiëne.

Het panel wist de bediening en het onderhoud van de JURA Z6 zeer te waarderen. Het gebruiksgemak en de bij de machine behorende gebruiksaanwijzing werden respectievelijk met een 8.0 en 10! beoordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *